Introductie

Wahl Nederland BV is internationale marktleider op het gebied van innovatieve, gepatenteerde producten waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de VS. Onze producten zijn kwalitatief hoogwaardig en ontwikkeld voor zowel het professionele segment (kappers en barbiers), consumentenkanalen (persoonlijke verzorging) als dierverzorging. Wahl heeft de allereerste electromagnetische tondeuse gepatenteerd in 1919 en is sindsdien uitgegroeid tot een solide onderneming met meer dan 3.300 medewerkers wereldwijd.

Het merk Wahl is al meer dan 25 jaar een begrip in Nederland. Sinds een aantal jaren zijn zij gevestigd in Twello. Vanuit Twello worden hier de verkoop- en marketingactiviteiten gecoördineerd voor het professionele segment in de Benelux. Hier is ook hun serviceafdeling gevestigd. Zij proberen met 11 collega's de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Geschiedenis van Wahl

  • 1911

Het begon allemaal op 1911. Toen het ontstaan van Wahl Clipper Corporation begon zat Leo J. Wahl op Sterling High School Junior en begon te experimenteren met een vibrerende elektromagnetische motor. Later toen hij student was op de Universiteit van Illinois had hij een elektrische massage apparaat gemaakt voor zijn oom J. Frank Wahl. Hij maakte die op kleine schaal om in zijn vrije tijd te verkopen bij kapperszaken. Later zag hij in dat er behoeften zijn aan goed kappersgereedschap. Toen zijn oom in dienst moest in het Amerikaanse leger nam Leo de zaak over en begon hij te experimenteren met een nieuwe elektrische tondeuse.

  • 1919

Op 14 oktober 1919 vroeg Leo J. Wahl patent aan op zijn nieuwe ontwikkelde elektronische tondeuse en zo begon de productie van Wahl fabriek. Eind 1920 had de fabriek al duizenden tondeuses gefabriceerd en verkocht aan kappers door heel Amerika. In deze jaren concentreerde Mr. Wahl zicht direct op de kappers om met deze informatie zijn product nog beter te maken.

  • 1940

In de vroege jaren 40 breidde het bedrijf uit met het aanschaffen van verschillende nieuwe machines. Hierdoor was het bedrijf in staat om bijna alle onderdelen zelf te produceren. Het assortiment voor de kappers werd uitgebreid met: föhns, scharen, krulborstels, kammen en opzetkammen voor tondeuses. Wetende dat er wereldwijd vraag was naar Wahl kapperstondeuses, begon het bedrijf te exporteren en werden de producten op de juiste manier klaar gemaakt voor internationaal gebruik. Door de jaren heen heeft Wahl een verkoop en service netwerk over de hele wereld ontwikkeld.

  • 1996

Om tot 100% service te komen werd gebruik gemaakt van een computer inventarisatie systeem. Ook werd in 1996 Moser Elektrogerate GmbH, een internationale fabriek gevestigd in Unterkirnach overgenomen. Ook werden de aandelen van Ermila GmbH overgenomen. Alle activiteiten van de drie bedrijven werden gefuseerd tot een wereldwijde organisatie. Het in 1946 opgerichte Moser is internationaal producent van tondeuses, scheerapparaten en dierentondeuses vergelijk aan de producten van Wahl.

  • 2018

De Wahl Clipper Corporation is internationaal industrieel leider in fabriceren van consument- en professioneel tondeuses. Er zijn wereldwijd zo’n 3.300 mensen werkzaam in o.a Australië, Canada, China, Engeland, Duitsland, Nederland, Hongarije, Japan, Rusland, Zuid-Afrika, Spanje en Noord en Zuid Amerika. Wahl producten zijn wereldwijd verkrijgbaar in 180 landen. Wahl Nederland is na in Apeldoorn gestart te zijn, Alweer ruim 10 jaar gevestigde in Twello, vanwaar zij met hun team met veel plezier de Nederlandse en Belgische markt bedienen met professionele en consumenten producten. Dit doen we met de filosofie die Leo J. Wahl al hanteerde bij zijn eerste stappen in 1911.

  • 2019

In 2019 maakt Wahl al 100 jaar tondeuses. Vandaag de dag is Wahl de wereld marktleider voor professionele tondeuses en werd het iconisch onder onze barbiers. Ten gelegenheid Introduceert Wahl het 100 jarige jubileum met de Limited Edition die de harten van kappers sneller laat kloppen. De 100-jaar tondeuse: De tondeuse die optisch gebaseerd is op de eerste haartrimmer maar met de techniek van nu!

© 2014 - 2024 Kappersspullen.com | sitemap | rss